Cloetens-orgel

St.-Walburgakerk, Oudenaarde

Orgelweekend 2015

Midden juni zijn de orgels in de kerken in en rond Oudenaarde aan de eer. Zij staan immers centraal tijdens het orgelweekend van 13 en 14 juni 2015. Zie affiche in bijlage.

Het weekend opent met een
orgelconcert op zaterdag 13 juni om 20 u. in de St. Walburgakerk. Aan klavier en registers zit Kristiaan Seynhave. Hij was gedurende 10 jaar hoofdorganist van de Nationale Basiliek te Koekelberg. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende internationale carrière uitgebouwd, zoals moge blijken uit zijn cv in bijlage. Het concert is te volgen op groot scherm, zodat men als het ware zittend naast de organist het orgelspel kan volgen.

Op zondag 14 juni 2015 is er een
orgelfietstocht voorzien. Deze begint in Volkegem, waar we het 18e eeuwse kleurenpallet van het orgel, in 1821 gebouwd door de familie Hubeau, kunnen ontdekken.
Daarna dalen we af naar de O.L.Vrouwe kerk van Pamele, waar het romantisch orgel uit 1886 van O. Schyven aan de beurt is.
De namiddag eindigt met een orgelmis in de St. Walburgakerk. Hier kunnen we nogmaals genieten van het onlangs gerestaureerd G. Cloetens-orgel uit 1912.

Orgelweekend2015_definitief